Skip to content

RE: GA 不加上 source 會如何處理

2009/08/18

Reply to :
https://inatt.wordpress.com/2009/08/07/ga-%E4%B8%8D%E5%8A%A0%E4%B8%8A-source-%E6%9C%83%E5%A6%82%E4%BD%95%E8%99%95%E7%90%86/

發現如 GA code 不加上 source 是不會自動加上的.  而整個data 也只會當 referral 計算.  佢咁做都唔知叫好事定係壞事. 但係加 GA code 是就要小心, 如果唔係加小左utm 攪到成個 campaign 的performance 計算都錯晒.

廣告
No comments yet

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: